Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Waiting for the end to come.....



ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ…λοιπον ηταν ολοι οι πολιτες εδώ στην Ελλαδα μας, και γενικοτερα σε ολο τον κοσμο ενω στη γειτονικη Λιβυη ο δικτατορας δρουσε ανενοχλιτος. Για 42 χρονια το καθεστως gaddafi πινει το αιμα του λαου του. Με αφορμη την εξεγερση στην Τυνισσια και την Αιγυπτο στις 17 του Φλεβαρη (ιστορικης σημασιας ημερομηνια) ξεκινησε και η εξεγερση στη Λιβυη.. για πολύ καιρο δεν μπορουσαμε να εχουμε σαφεις πληροφοριες για το τι γινεται μεσα στη χωρα διοτι ειχε απαγορευτει καθε πηγη πληροφορισης.
Χαρη στην αμεση κινητικοτητα καποιων Ελληνολιβυων πολιτων της Ελλαδας, γνωστοποιειται σιγα σιγα η κατασταση που επικρατουσε ..και επικρατει στη Λιβυη.
‘Το ισόγειο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου, όπου κατοικεί σήμερα η κυρία Σοφία Σανούσσι, έχει μεταμορφωθεί σε ένα μικρό newsroom’. Η κυρια Σ ανουσσι είναι πρωην εκφωνιτρια της ελληνικης ραδιοφωνιας. Εζησε πολλα χρονια στη Λιβυη και από προσωπικη της εμπειρια ουσα παντρεμενη με το λυβιο αντρα της Φατχι Σανουσι, οπου φοιτισε στην σχολη Ικαρων , μιλαει για το κλιμα που επικρατουσε εκει.
«Μόνο μέσα στο σπίτι περνούσαμε καλά. Έξω φοβόσουν να πεις οτιδήποτε. Οι ρουφιάνοι του καθεστώτος Καντάφι ήταν παντού. Όπως έλεγε ένας Λίβυος γνωστός μου στους δύο ο ενάμιση είναι ρουφιάνος». Λεει χαρακτηριστικα..
Η κυρια Σανουσσι αυτη τη στιγμη μαζι με τα τεσσερα παιδια της: Marwan,Souzan,Nizar,Adel, δινει πραγματικη μαχη για να βοηθησει το λαο της Λιβυης με κάθε τροπο, από πληροφοριση μεχρι και τη διοργανωση και συμμετοχη σε πορειες και διαδηλωσεις υποστηριξης οι οποιες ελαβαν χωρα σε διαφορα μερη της Αθηνας, όπως το Λυβικο σχολειο, το συνταγμα και την πρεσβεια επισης.




Λυβικο σχολειο,Αθηνα.


Σε προσαγωγές επτά διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο στον Φάρο Ψυχικού για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων στη Λιβύη, προχώρησε η αστυνομία………… κ αυτή ηταν υποθετουμε μια κινηση ‘συμπαραστασης’ και ‘κατανοησης’ από την ελληνικη αστυνομια…. !



Αθηνα, Συνταγμα




Λυβικη πρεσβεια, Αθηνα



Η Λιβυη βρισκεται στο χαος, χιλιαδες ανθρωποι εχουν σκοτωθει… χιλιαδες μανες εχουν χασει τα παιδια τους…αλλα ο λαος βρισκεται ακομη εκει.. στο καθηκον που αισθανονται ότι ηρθε πλεον η ωρα να ελευθερωσουν τον τοπο τους από τον τυραννο!
Οι ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των χιλιάδων ανθρώπων που παρίσταντο στις κηδείες των συμπολιτών τους στη Βεγγάζη οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το καθεστώς προσέλαβε μισθοφόρους από την υποσαχάρια Αφρική οι οποίοι πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών.

“Η Λιβύη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είτε συμφωνούμε σήμερα σε μεταρρυθμίσεις…είτε ποταμοί αίματος θα κυλήσουν σε ολόκληρη τη Λιβύη”, δήλωσε ο Σάιφ Αλ-Ισλάμ.

Για τις επομενες εβδομαδες ακολουθισαν βομβαρδισμοι, πυροβολισμοι και σφαγες εναντια στους αντικαθεστωτικους από το στρατο του Gaddafi. Ο λαος φωναζει και παρακαλαει για βοηθεια.
Ποιός μπορεί να κλείνει τα μάτια αν είναι ''άνθρωπος'', ποιός αντέχει ν' ακούει ένα λαό να σπαράζει; Ποιός μπορεί ν΄ακούει κραυγές αθώων που τσακίζουνε βράχους; Δάκρυα και αίμα μας καίνε και φωνάζουν '' ΒΟΗΘΕΙΑ'' …
Σοφια Σανουσσι


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του κοσμου μπαινουν στο παιχνιδι…
Χωρίς καμιά ψήφο κατά αλλά με 10 υπέρ και 5 αποχές αποφασίστηκε το no fly zone.Δηλαδή αποφασίστηκε καταρχήν ότι τα βομβαρδιστικά του Κανταφι δεν μπορούν πλέον να βομβαρδίζουν την ίδια την Λιβύη και τις πόλεις της. Η σταρατιωτικη εμπλοκη είναι διεθνης. Αμερικάνικα τόμαχοκς έχουν εκτοξευθεί ενώ Γαλλικά μαχητικά διέλυσαν τανκς του Καντάφι σκοτώνοντας στρατιώτες του.




Αυστηρό μήνυμα στον Καντάφι

Σαφές μήνυμα προς τον Λίβυο ηγέτη ότι "πρέπει να φύγει αμέσως" αλλά και σε όσους τον υποστηρίζουν ότι πρέπει να "τον εγκαταλείψουν πριν είναι πολύ αργά" απευθύνουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, την παραμονή της διεθνούς διάσκεψης στο Λονδίνο για την κατάσταση στη Λιβύη.



Ποια ήταν η όμως αντίδραση του Καντάφι; Στην αρχή δείχνοντας πανικόβλητος δεσμεύτηκε ρητά ότι προχωρά σε μονομερή εκεχερεία.Και όντως τα αεροπλάνα του εξαφανίστηκαν από τους αιθέρες.Αλλά τι έκανε μετά η γρια ναζιστική αλεπου?.. Όλο το βράδυ προώθησε infiltrators μέσα στις πόλεις που έλεγχαν οι επαναστάτες. Άρχισε να τους ρίχνει με snipers και να σπέρνει τον πανικό.Η τηλεόραση του μετέδιδε όλη την ώρα ότι η Βεγγάζη πέφτει σε λίγο από μέσα.Παρουσίασε ένα στέλεχος του που είχε λιποτακτήσει από τις αρχές του Μάρτη για να πάει με τους επαναστάτες να ξαναεπιστρέφει σε αυτόν με φιλιά και αγκαλιές και το πιο ύπουλο όλων ξεκίνησε πρωινή αιφνιαδιστική επίθεση προς την Βεγγάζη προσπαθώντας να την καταλαβει με την δύναμη των τανκς και του πυροβολικού του.




Ο Καντάφι είχε κηρύξει εκεχειρία συνεχίζοντας να σκοτώνει αμάχους αδιάκριτα στην Βεγγάζη!





Τρομερα πραγματα συμβαινουν καθημερινα στη γειτονικη μας Λιβυη. Αλλά επειδή αυτή η εξέγερση έχει και βάθος και δύναμη και επειδή δεν έγινε απλά για ενδοεξουσιαστικούς ανταγωνισμούς αλλά για ελευθερίες, δικαιώματα και για την ίδια την αξιοπρέπεια να είσαι ζωντανός άνθρωπος εμφανίστηκαν τα παληκάρια και οι παληκάρισες της εξέγερσης.Άνθρωποι κάθε ηλικίας αλλά κυρίως νέοι και νέες που φώναζαν στους άλλους:”μην φεύγετε, έτσι θα πουλησουμε τον αγώνα μας;”ή “τσάμπα σκοτώθηκαν τόσοι για τον αγώνα για να είμαστε εμείς δειλοί” ή άλλα αντίστοιχα που προσπαθούσαν να αλλάξουν την μαζική ψυχολογία και να αναπτερώσουν το διαλυμένο ηθικό. Και επειδή αυτοί οι άνθρωποι είχαν πρόσωπο στην εξέγερση και ήταν γνωστοί σε πολλούς κατόρθωσαν να αποτρέψουν πολλούς από την φυγή.Και τότε έγινε το θαύμα!Πήραν με τις πέτρες τα τανκς!Και μάλιστα μόνο με τις πέτρες κατόρθωσαν να τα εξουδετερώσουν σε κάποιες περιστάσειςΣε αυτήν την μάχη δεν είμαστε ουδέτεροι μεταξύ Καντάφι και επαναστατών και ούτε γίνεται κάτι τέτοιο. Κάθε εξεγερμένος λαός αξίζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση..

Τελειωνοντας, να σημειωθει ποσο περηφανοι αισθανομαστε που καποιοι αξιολογοι ανθρωποι οι γιατροι της ειρηνης πηγαν στη λιβυη και βοηθησαν με ρισκο της ζωης τους.
Oι πραγματικοί γιατροί '' οι Γιατροί της Ειρήνης '' που τιμούν τον όρκο τους κι όχι αυτοί που μαζεύουν φακελάκια από τους αδύναμους ασθενείς, είναι τώρα στην πρώτη γραμμή. Είναι οι 'Ελληνες της Αγάπης, της Ανθρωπιάς, του καθήκοντος πάνω απ' όλα. Παραδείγματα προς μιμηση. Είμαστε υπερήφανοι για σας. Νικόλα, Δημήτρη, Κωνσταντίνε, είσαστε τα αδέλφια της καρδιάς μας, τα αδέλφια της ψυχής μας,τα αδέλφια που αγκαλιάζουν την ανθρωπότητα, την ζωή και την αιωνιότητα. Είσαστε τα χέρια του Θεού την ώρα του πόνου και της ανάγκης. (Σοφια Σανουσσι)














ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : BAILA MORENA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου